Home
Profiel
Activiteiten
Vacatures
Contact

 

[Historiek] [Situering] [Adres] [Organigram]

 

Historiek

Transport Verachtert bvba
CBT-Trans bvba (Warehousing)

Transport Verachtert bvba

In 1975 wordt de firma Vincel uit Grace Hollogne overgenomen. De firma "Transports Verachtert SPRL" wordt  opgericht.  Er wordt gestart met één vrachtwagen. De eerste werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het vervoer van klei en grond. In 1978 werd er een tweede wagen gekocht.  In 1979 wordt de maatschappelijke zetel verplaatst naar Westerlo. Voortaan heet de firma dan:
"Internationaal Vervoer Emiel Verachtert PVBA". Stilaan worden er meer wagens en opleggers bijgekocht en komen er chauffeurs bij in dienst.
Het werk verplaatst zich meer naar de kaai in Antwerpen en de eerste transportcontracten worden een feit.  Een eerste contract komt van ESP in Geel voor het vervoer van staal waarvoor coilwagens worden aangekocht. Hierdoor wordt de firma dan ook gespecialiseerd in het transport van staal. Nieuwe contracten worden een feit met zowel chemische als staalverwerkende bedrijven.

Om aan de kwaliteitseisen van de klanten te voldoen, werd in 1999 het ISO-9002 certificaat behaald.

Zowel in 2000 als in 2001 werd Transport Verachtert door Borealis verkozen als "Haulier of the Year for Palletised Product".

Door het steeds toenemende werk moet er nog uitgebreid worden en is de firma op 25 jaar uitgegroeid tot een bedrijf dat een 40-tal mensen tewerkstelt.

Het wagenpark telt momenteel 37 vrachtwagens en 85 opleggers.

CBT-Trans bvba

boven
Door de toenemende vraag naar stockageruimte in de buurt werd op zoek gegaan naar beschikbare industriegrond.

In 1989 werd de firma CBT-TRANS BVBA opgericht. Deze werd genoemd naar de drie zonen van zaakvoerder Emiel Verachtert zijnde Chris , Bert en Tom.
De firma werd hoofdzakelijk opgericht met als doel in-en opslag en behandeling van goederen, alsmede nationaal en internationaal Vervoer.
Momenteel stelt CBT-Trans 5 personen te werk.
Het wagenpark bestaat uit 2 trekkers en 5 opleggers.
Het magazijn telt 7 heftrucks.
  boven
BUSSELEN 27 • 2260 WESTERLO • TEL. (014) 21 47 34 • FAX (014) 23 10 54